piatok 2. februára 2018

čo si obliecť na ples?

Prišla pozvánka na ples a my si lámeme hlavu s tým, v akom modeli pôjdeme! A je k tomu naozaj dôvod. Ples je veľkou spoločenskou udalosťou, na ktorú sa hodí vziať si niečo nevšedné, niečo čo nám pasuje a je to aj vhodné na plesovú sezónu. Ako sa obliecť na ples?

Že neviete, ako sa správne obliecť na ples? Môžete ísť v šatách, ktoré ste mali už niekoľko sezón? Musí si partner kupovať novú, farebne ladiacu košeľu k novej kravate alebo to „vydrží“ v tej starej? A viete, že pravidlo, že by sa žena mala obliecť tak, aby ladila so svojím partnerom, stále platí?


Idete na ples do opery alebo na poľovnícky bál?

V prvom rade je potrebné zvážiť, akú spoločenskú hodnotu má daný ples. Dostaviť sa na luxusný a médiami sledovaný ples v krátkych mini šatách kvetovaného vzoru je totálnou spoločenskou samovraždou.

A naopak, ak navštívime dedinský bál v róbe alá Márie Terézie, taktiež budeme zrejme len pre smiech. Každá udalosť má skrátka svoje pravidlá. Pravidlom je, že sa obliekame maximálne o jednu hodnotu vyššie, ako je obvyklé na danej akcii.

Pozor však na maturitné plesy! Takýto ples môže byť aj v menšom okresnom meste, avšak aj tu je treba zvoliť vhodný odev k tak významnej udalosti.

Ako byť hviezdou večera?

U žien platí jedno staré a osvedčené pravidlo: ,, Menej je niekedy viac. “Naozaj veľká spoločenská udalosť si žiada veľkú večernú róbu – dlhé šaty. “Party šaty” možno vziať na menej dôležité akcie. Farebnosti sa medze nekladú, avšak biele šaty radšej nechajte doma. Tabu by mali byť tiež šaty s kvetinovými vzormi, rôzne bavlnené tielka, šnurovačky. Žena by mala byť elegantná.


Šaty pokojne z požičovne, ale hlavne s vkusom
Ak sa vám nechce investovať do veľkej večernej róby, možno zájsť do požičovne a z niektorej ponúky si vybrať. Skúsená predavačka vám iste pomôže aj s výberom doplnkov. Oblečte si šaty vhodné k vašej postave i farbe pleti.
Naozaj nepekne vyzerá, keď sa z korzetu derie nejaké to kilo navyše. A ak bude štíhla, krásna dievčina zahalená do veľkého množstva volánov, trblietok, flitrov a čipiek, tak ani to nebude pekný pohľad.



Doplnky sú dôležité
Šaty, ktoré nosíte už niekoľko sezón, ale stále držia tvar a cítite sa v nich dobre, si pokojne oblečte. Zvoľte ale vhodné doplnky. Trendy lístoček spolu s novým modelom črievičiek z vás urobí naozajstnú dámu.
Líčenie vyberte podľa vašich zvyklostí. Vždy je potrebné pleť dôkladne vyčistiť, make-up a púder je samozrejmosťou! Používajte kvalitné výrobky, jedine také vydržia až do rána.
Pamätajte si, že viac zvýrazníme oči alebo ústa, v žiadnom prípade oboje súčasne! Nepodceňujte ani návštevu u kozmetičky, nechajte si upraviť obočie a dôležité sú aj ruky. Nechty sú našou vizitkou a musia pôsobiť čisto a upravene.
Úprava účesu
Účes podčiarkne celkový dojem. Pekný môže byť vysoko vyčesaný drdol alebo len elegantne zopnuté vlasy ozdobnou sponou. Krátke vlasy môžu ozdobiť vlásenky, či trblietky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára